Tyrrells Court Farm

Onze beroemde, met de hand bereide Engelse chips worden hier, op Tyrrells Court Farm in Herefordshire, geplant, gepoot, gesneden, gebakken, verpakt (en opgesmuld). De grond is hier rijk en rood en onze landbouwers kunnen ploegen als geen ander. We doen de dingen graag nét iets anders dan anders. Zo doen we dat…

Zet je schrap, de laatste meters zijn in zicht

Lokale aardappelen

Als trotse Herefordianen gebruiken we aardappelen van plaatselijke landbouwers. Onze favorieten zijn Lady Rosetta en Lady Claire. Dat zijn de namen van de aardappelen, niet de landbouwers. Om maar even duidelijk te zijn.

Met vel

Geschilde aardappelen zijn lekker om puree van te maken, maar voor het bakken van chips? Duizend keer "Nee". Dat is toch zeker waar de smaak en goedheid vandaan komt?

Dik gesneden

Hoe dikker gesneden, des te gedistingeerder is de chip. We ontwikkelden onze dikker gesneden chips om er knapperige knibbels van te maken, voor optimale tevredenheid. Het is een subtiele wetenschap.

Met de hand bereid

Volgens ons is er maar één manier om chips te bereiden, en dat is met de hand. Elke partij krijgt een speciale behandeling voor het creëren van super-krullende chips met persoonlijkheid.

Kleine partijen

Net als de fijnste whiskey worden onze chips op de ouderwetse manier gemaakt: in kleine partijen. Zo kunnen we zorgen dat elke zak net zo lekker smaakt als de vorige.

Niets kunstmatigs

MSG, dinatrium 5 – we moeten er niet aan denken zoiets in onze chips op te nemen. Vooral omdat het klinkt alsof je op je telefoon bent gaan zitten en per ongeluk een SMS’je hebt verstuurd. We gebruiken alleen natuurlijke, heerlijk klinkende kruiden, alsjeblieft dankjewel.

Op de boerderij gesponnen

Als de chips uit de friteuse komen, gaan ze meteen in ons Big Spinny Thing™. Dat ding is zoiets als de droogtrommel van je moeder, een slimme machine die overtollige olie uitdrijft. Daarom zijn onze chips zó knapperig dat je collega’s al van heinde en verre weten waar jij op knabbelt.

Anders? Dat dacht ik wel hè?