Tyrrells Court Farm

Onze beroemde, met de hand gebakken Engelse chips worden hier, op onze boerderij Tyrrells Court Farm in Herefordshire, geplant, gepoot, gesneden, gebakken, verpakt (en opgesmuld). De grond is hier rijk en rood en onze boeren kunnen ploegen als geen ander. We doen de dingen graag nét iets anders dan anders. Zo doen we dat…

Zet je schrap, de laatste meters zijn in zicht

Lokale aardappelen

Als trotse Herefordianen gebruiken we aardappelen van plaatselijke boeren. Onze favorieten zijn Lady Rosetta en Lady Claire. Dat zijn de namen van de aardappels, niet van onze boeren. Om maar even duidelijk te zijn.

Met schil

Geschilde aardappelen zijn lekker om puree van te maken, maar voor het bakken van chips? Duizend maal “Nee”. De schil t is toch zeker waar  alle smaak en goedheid vandaan komt?

Dik gesneden

Hoe dikker gesneden, des te meer klasse hebben de chips. We ontwikkelden deze dikker gesneden chips om zo de perfecte crunch te krijgen. Het bakken van chips is een subtiele wetenschap.

Handcooked

Volgens ons is er maar één manier om chips te bereiden, en dat is met de hand. Elke partij krijgt een speciale behandeling voor het creëren van super-krullende chips met een eigen persoonlijkheid.

Kleine hoeveelheden

Net als de fijnste whisky worden onze chips op de ouderwetse manier gemaakt: in kleinehoeveelheden. Zo kunnen we zorgen dat elke zak chips net zo lekker smaakt als de vorige.

Niets kunstmatigs

MSG, dinatrium 5 – we moeten er niet aan denken zoiets in onze chips op te nemen. Vooral omdat het klinkt alsof je op je telefoon bent gaan zitten en per ongeluk een SMS’je hebt verstuurd. We gebruiken alleen natuurlijke, heerlijk klinkende kruiden, alsjeblieft dankjewel.

Op de boerderij gesponnen

Als de chips uit de friteuse komen, gaan ze meteen in ons Big Spinny Thing™. Dat ding is zoiets als de droogtrommel van je moeder, een slimme machine die overtollige olie uitdrijft. Daarom zijn onze chips zó knapperig dat je collega’s al van heinde en verre weten waar jij op knabbelt.

Anders? Dat dacht ik wel hè?